01

 

Την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ επισκέφτηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την Πέμπτη 25 Μαΐου ε.ε., ο Πρόεδρος της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, αναπλ. Καθηγητής, Εμμανουήλ Κ. Δουνδουλάκης, μετά την έκδοση του ΦΕΚ διορισμού του, προκειμένου να λάβει την Πατριαρχική ευλογία.

01b

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕΑΚ μετέφερε την αγάπη και τον αδιάπτωτο σεβασμό όλων στην Ακαδημία, των μελών του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, του διδακτικού, διοικητικού προσωπικού και των διδασκομένων προς τη Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Σεπτός Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσία της ως άνω Σχολής, στο πλαίσιο της πνευματικής δικαιοδοσίας της Μητρός Εκκλησίας και ο πατρικός λόγος Αυτού υπήρξε «άλατι ηρτυμένος».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ήταν εκείνος ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια της Ακαδημίας, ως ΑΕΣΚ, το 1992 (κατά την πρώτη επίσκεψή του στην Κρήτης) και επέδωσε το πτυχίο στους αποφοίτους αυτής το 1995, εκ των οποίων ο πρώτος των πρώτων ήταν ο κ. Δουνδουλάκης.

Στο πλαίσιο της ως άνω πνευματικής ιεραποδημίας, ο κ. Δουνδουλάκης συναντήθηκε επίσης με τους καθηγητές και μέλη του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου στην ΠΑΕΑΚ, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο (βρίσκεται σε άδεια αναστολής καθηκόντων), όπως επίσης με τον Μέγα Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο Μεϊμάρη, όπου αντηλλάγησαν απόψεις κοινού ενδιαφέροντος.

02

aaa